środa, 28 sierpnia 2013

52. Muffin. Double Muffin.


śniadaniowy muffin ciasteczkowo-bananowy z płatkami migdałów, malinami i jeżynami
breakfast cookie banana muffin with minced almonds, raspberries and blackberries










Korzystam z ostatnich dni wakacji. Dzielę się śniadaniami z Mamą. Odpoczywam. Staram się zaakceptować to, co daje mi życie, chociaż nie zawsze decyzje, które muszę podjąć, są łatwe i przyjemne. Szykują się zmiany. Wielkie zmiany.










Przepis (inspiracja):
1 banan
3 łyżki dowolnych płatków (owsiane, żytnie, orkiszowe, jęczmienne...)
3 łyżki mąki
1 łyżka oleju
1/3 łyżeczki sody
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kremu ciasteczkowego

Płatki zalać ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Dodać pozostałe składniki, wymieszać. Piec ok. 30 minut.


Recipe:
1 banana
3 Tbsps flakes of choice (oat, rye, spelt, barley...)
1 Tbsp oil
1/3 tsp baking soda
1/3 tsp baking powder
1 Tbsp cookie butter

Mix flakes of choice with a bit warm water and leave until puffed up. Add other ingredients, mix. Bake for about 30 minutes in 180 degrees C.









Angielski na dziś:

from the horse's mouth - z pierwszej ręki, ze źródła

- Are you sure they're getting married?
- Yes, I heard it straight from the horse's mouth.








3 komentarze :

  1. Często ciężko nam zaakceptować zmiany, ale bywa, że są to zmiany na lepsze :) a muffin wprost idealny! *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. muffin z mamą? chyba muszę też nam taki poranek skombinować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba nie tylko ty szykujesz zmiany :D
    Każdy , każdy coś chce zmieniać.
    Oby na lepsze;*

    OdpowiedzUsuń