czwartek, 12 września 2013

62. wiśnie i jeżyny.


krem z kaszy gryczanej z dżemem wiśniowym i jeżynami
buckwheat cream with cherry jam and raspberries









Nie martw się, teenager, jeżyny się już kończą ;*

Przepis:
1/2 szklanki zmielonej niepalonej kaszy gryczanej
1 i 1/2 szklanki mleka (np. sojowe)
1 łyżka słodu
1 banan (opcja)

Kaszę i mleko umieścić w garnku. Gotować do uzyskania konsystencji kremu (praktycznie trzeba mieszać cały czas, jeśli nie chcecie mieć grudek). Banana można zmiksować wcześniej z mlekiem albo dodać do gotującego się kremu.


Recipe:
1.2 cup ground buckwheat
1 and 1/2 cup milk (eg. soymilk)
1 Tbsp sweetener
1 banana (option)

Put buckwheat and milk in a pot. Cook until creamy consistency. You can mix banana with milk or add it while cooking.






Angielski na dziś:

early bird/early riser - ranny ptaszek

Jane's an early bird - she always gets up first. 



1 komentarz :

  1. Pyszny pomysł.. Muszę spróbować, bo kaszę gryczaną bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń