krem z kaszy gryczanej z dżemem wiśniowym i jeżynami
buckwheat cream with cherry jam and raspberries
Nie martw się, teenager, jeżyny się już kończą ;*
Przepis:
1/2 szklanki zmielonej niepalonej kaszy gryczanej
1 i 1/2 szklanki mleka (np. sojowe)
1 łyżka słodu
1 banan (opcja)
Kaszę i mleko umieścić w garnku. Gotować do uzyskania konsystencji kremu (praktycznie trzeba mieszać cały czas, jeśli nie chcecie mieć grudek). Banana można zmiksować wcześniej z mlekiem albo dodać do gotującego się kremu.
Recipe:
1.2 cup ground buckwheat
1 and 1/2 cup milk (eg. soymilk)
1 Tbsp sweetener
1 banana (option)
Put buckwheat and milk in a pot. Cook until creamy consistency. You can mix banana with milk or add it while cooking.
Angielski na dziś:
early bird/early riser - ranny ptaszek
Jane's an early bird - she always gets up first.
Pyszny pomysł.. Muszę spróbować, bo kaszę gryczaną bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń