piątek, 19 lipca 2013

17. naaleśniki!


kokosowe naleśniki z daktellą, słodką pastą sezamową oraz jabłkiem i bananem posypane mieszanką studencką
coconut crepes with datella, sweet sesame butter and apple and banana topped with nuts and raisins









Kolejne śniadanie z mamą :) A naleśniki smakowały.... chlebem. Bo skończyła się mąka tortowa ;)
Przepis:
1 szklanka mąki
1/3 szklanki mąki owsianej (zmielone płatki owsiane)
1 i 3/4 szklanki mleka (u mnie było kokosowe)
1/4 łyżeczki sody/proszku do pieczenia
1 łyżka słodzidła
1 łyżka oleju

Wymieszać suche składniki i dodać do nich mokre. Wymieszać i odstawić na ok.15 minut. Smażyć i zajadać :) Z powyższych proporcji wyszło mi 6 naleśników.

Another breakfast with mum :) And the crepes tasted... like bread. Because cake flour was out ;)
Recipe:
1 cup flour
1/3 cup oat flour (grinded oats)
1 and 3/4 cup milk (I used coconut milk)
1/4 teaspoon soda/baking powder
1 tablespoon sweetener
1 tablespoon oil

Mix dry ingredients and add wet ones. Mix and set aside for about 15 minutes. Then fry your crepes and eat :) I got 6 crepes.





be courageous. be strong. brave it out. because you can. 

4 komentarze :

  1. Pysznie! Dziś chyba jakiś naleśnikowy dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kokosowe naleśniki idealnym początkiem dnia :) pysznie !

    OdpowiedzUsuń
  3. W towarzystwie najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń