środa, 24 lipca 2013

22. bowl of happiness


egzotyczny krem jaglany z masłem kokosowym, rodzynkami, morwą białą, suszoną marakują i brzoskwinią
exotic millet cream with coconut butter, raisins, mulberries, dried passion fruit and dried peach







Po pierwszym spróbowaniu... oniemiałam. Ten krem jest nieziemski! Polecam gotować go na jakimś soku egzotycznym (ananas, papaja, mango itp.). Zdecydowanie jedno z najlepszych śniadań. I chociaż dzień dzisiaj raczej pochmurny, po zjedzeniu tego kremu od razu chce się uśmiechnąć! :)

After first try... I was struck dumb. This cream is amazing! I strongly advise you to cook it with some exotic juice (ananas, papaya, mango, etc.). Definitely one of the best breakfasts. Although the day is rather cloudy, after eating this you want to smile anyway! :)









Przepis:
1/2 szklanki zmielonej kaszy jaglanej
1 i 1/2 szklanki mleka/soku
1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
ewentualnie 1 łyżeczka/łyżka słodu (ja nie słodziłam, użyłam lekko słodzonego napoju sojowego mango-papaja)

Wszystkie składniki gotować do zgęstnienia (około 15 minut).
Koniecznie zróbcie domowe masło kokosowe! Mniam mniam.


Recipe:
1/2 ground millet
1 and 1/2 cup milk/juice
1 tsp ground flax seed
option: 1 tsp/Tbsp sweetener (I used a bit sweet mango-papaya soymilk)

Cook all the ingredients until thickened.
Necessarily, make your own coconut butter! Yum yum.

2 komentarze :

  1. masło kokosowe z musem jaglanym *-* przepysznie !! rzeczywiście takie śniadanie daje szczęście ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie egzotyczne smaki :)

    OdpowiedzUsuń