sobota, 27 lipca 2013

25. niebo w gębie./the taste that rocks my face.


makaron pełnoziarnisty z czekoladowym deserem sojowym i mango
whole wheat pasta with chococlate soya dessert and mango










Przepis na wczorajsze ciasto bananowe (korzystałam z tego przepisu, z lekkimi modyfikacjami):
1 1/2 szklanki mąki
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki cukru brązowego
1/3 szklanki mocnego naparu kawowego
2 bardzo dojrzałe banany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki orzechów
1/2 - 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady, posiekanej

Mieszam osobno suche składniki i mokre, potem je łączę. Następnie dodaję orzechy i czekoladę. Piekę w 180 stopniach przez 45-55 minut (moje ciasto piekło się równo 53 minuty ;)



Recipe for yesterday's banana cake:
1 and 1/2 cup flour
1/3 cup oil
1/3 cup brown sugar
1/3 cup strong coffee brew
2 ripe bananas
2 tsps baking powder
pinch of salt
1/2 cup nuts
1/2 - 3/4 bar of chocolate, minced

Separately, mix dry and wet ingredients. Then mix them together. Add nuts and chocolate. Bake for 45-55 minutes in 180 degrees od Celcius (350 F, I suppose).





Śniadanie bierze udział w akcji:
Makaron kreatywnie

1 komentarz :