sezamowy pudding z kaszy manny nadziany daktellą i dżemem wiśniowym, podany z bananem, borówkami i czerwonymi porzeczkami
sesame semolina pudding filled with datella and cherry jam and topped with banana, huckleberries and red currants
Kolejne śniadanie z mamą ;) Obiecuję, że daktella już zniknie, ale co zrobić, jak taka dobra... ;)
Another breakfast with mum ;) I promise that datella will disappear... but what to do? It's so good ;)
Najszybszy, najprostszy i najlepszy przepis na domowy napój (kokosowy, orzechowy, sezamowy...):
1 szklanka przegotowanej wody
1 czubata łyżeczka tahini, masła orzechowego/kokosowego
1 łyżeczka słodzidła (do tahini genialnie pasuje syrop daktylowy albo melasa)
Składniki wymieszać... I już ^^ Na takim napoju sezamowym robiłam dzisiejszy pudding.
The fastest, easiest and best recipe for homemade vegan milk (coconut, nut, sesame...)
1 cup boiled water
1 heaping tsp tahini, (pea)nut butter/coconut butter
1 tsp sweetener (tahini is great with date syrup or molasses)
Mix these ingredients and... here you go ^^ I used sesame milk based on this recipe to make my today's pudding.
Piękny dzień, tylko niech już zacznie padać. Proszę.
Śniadanie bierze udział w akcji:
Jak kolorowo :) Nie lubię kaszy manny ale ten pudding mnie przekonuje by go przygotować :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńDzięki za udział w akcji :)
Przepysznie wygląda *.*
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie! A zjedzone na świeżym powietrzu z mamą, pewnie było dwa razy (jak nie więcej!) smaczniejsze niż zwykle;)
OdpowiedzUsuńchętnie bym się dołączyła do takiego pysznego śniadania :)
OdpowiedzUsuńw przyjemnym otoczeniu, na świeżym powietrzu z przepysznym śniadaniem od razu milej :)
OdpowiedzUsuń