bananowo-śliwkowe ciasto fasolowe przełożone masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi oraz daktellą, posypane żurawiną, rodzynkami i czarnymi porzeczkami w czekoladzie
smoothie banan-jabłko-kiwi
smoothie banan-jabłko-kiwi
banana plum bean cake filled with peanut butter and plum jam and datella topped with cranberries, raisins and black currants in dark chocolate
banana-apple-kiwi smoothie
Ciasto robiłam już jakiś czas temu, a przepis gdzieś zniknął ;) ale miałam je zamrożone (bardzo fajny patent, ciasto zostaje świeże i można je wyjąć, kiedy najdzie nas ochota ;). A że suche jeść nie wypada, to potraktowałam je jako kanapkę :D So much chocolate!
I've baked this cake a while ago and the recipe has disappeared somwhere ;) but I had it frozen (a very good way, the cake is still delicious and you can have it any time you want ;). And as it is not proper to eat cake itself only, I treated it as a sandwich :D So much chocolate!
I taki mały bonusik:
And a small bonus for you:
Miłego dnia!
Have a nice day!
fasolowe wypieki są pyszne i zdrowe ;) fajne śniadanko !
OdpowiedzUsuńkanapka-ciasto? biorę w ciemno!:D
OdpowiedzUsuńPodoba mi się połączenie składników w tym cieście. Wydaje się absolutnie bezsensownym mixem, ale dla kogoś, kto zna fasolowe wypieki i lubi banany... rzecz oczywista:)
OdpowiedzUsuńDokładnie :) Nie pamiętam dokładnego przepisu, ale na 100% wsypałam tam też dużo gorzkiego kakao :D
UsuńWiem też, że ani jedna z 6 próbujących osób nie mogła mi uwierzyć, że to ciasto fasolowe ^^ a każdemu smakowało.
podałabyś przepis na ciasto? jest wegańskie?:)
OdpowiedzUsuńNiestety nie wiem, gdzie podział się przepis ;) Jak znajdę to na pewno dodam.
Usuń