bananowe tofurniki nerkowcowe z truskawkami, avocadellą, konfiturą czteroowocową, powidłami śliwkowymi i masłem nerkowcowym
banana cashew tofucakes with strawberries, avocadella, four-fruit confiture, plum stew and cashew butter
MMMMM
Warto było wcześniej wstać :)
Przepis na ok.14 tofurników:
1/2 kostki tofu (ok.150 g)
1 duuży banan
1 łyżka nerkowców (następnym razem dam minimum 2)
1/2 szkalnki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
po 1/4 łyżeczki imbiru, gałki muszkatołowej, kardamonu i pieprzu cayenne
1/2 szklanki wody/mleka/czegokolwiek płynnego
ewentualnie coś do posłodzenia
Tofu zmiksować z płynem i bananem i dodać do suchych składników (nerkowce można posiekać wedle uznania). Jeśli masz czas, możesz odstawić masę na jakieś 15 minut ;) Smażyłam na wolnym ogniu jak tradycyjne pancakes :)
Tylko uwaga przy przewracaniu, żeby się nie rozpadły ;) Smacznego.
Recipe for about 14 tofucakes:
1/2 stick of tofu
1 huge banana
1 tbsp cashews (I'll give at least 2 the next time)
1/2 cup flour
1/2 teaspoon baking powder
1 teaspoon cinnamon
1/4 teaspooon of ginger, nutmeg, cardamon and cayenne pepper
1/2 cup water/milk/anything liquid
Mix tofu, banana and liquid and add it to dry ingredients (you can mince cashews as you wish). If you have time, you can leave the mixture for about 15 minutes ;) I fried my tofucakes on low heat just as traditional pancakes :)
Be careful when turning, they fall apart very easily ;) Bon appetit.
Przepis bierze udział w akcji:
koniecznie muszę wypróbować bo uwielbiam tofu, a w placuszkach jeszcze nie dane było mi spróbować!
OdpowiedzUsuńNa prawdę warto! :)
UsuńSama nie sądziłam, że będą takie pyszne, są dosłownie jak chmurka i rozpływają się w ustach :DD
Takich z tofu jeszcze nigdy nie jadłam. Fajnie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńprzepysznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńRemarkable issues here. I am very glad to peer your post.
OdpowiedzUsuńThanks a lot and I am taking a look ahead to touch you.
Will you please drop me a mail?
Also visit my webpage ... Buy Gogo Pillow (Is.Gd)