wegański twarożek ryżowo-kokosowy z nektarynką, czerwoną porzeczką, borówką i granolą orzechową
vegan rice-coconut curd with nectarine, red currants, huckleberries and nut granola
Przepis:
1 szklanka ugotowanego ryżu (1/2 szklanki suchego)
1/2 szklanki mleczka kokosowego
wiórki kokosowe (jakieś 2-3 łyżki)
słodzidło (ja dałam łyżeczkę syropu daktylowego)
Nic prostszego - składniki zmiksować. Tylko wystudźcie ryż, bo inaczej wyjdzie kleik ^^ Coś a la serek wiejski.
Recipe:
1 cup cooked rice (1/2 cup dry)
1/2 cup coconut milk
shredded coconut (2-3 Tbsps)
sweetener (I used 1 tsp date syrup)
Can't be easier - mix all ingredients. Cool your rice before mixing if you don't want to get a gruel ^^ It's similar to cottage cheese.
Przepis bierze udział w akcji:
o, twarożku z ryżu jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńHm... nawet po szybkim zmixowaniu by mi smakowało :)
OdpowiedzUsuńja zajadam z granolą owocową :) bardzo pyszny miks ! ;)
OdpowiedzUsuńooo, koniecznie muszę zrobić;) pycha!
OdpowiedzUsuń