kokosowa kasza jaglana pieczona z nerkowcami, morelami i borówkami
coconut millet baked with cashews, apricots and huckleberries
Podobną kaszę już robiłam tutaj. Jest pyszna, a dzięki dodatkowi mleczka kokosowego rano w domu roznosi się cudowny zapach, kasza natomiast zyskuje to 'coś'. Bardzo zasmakowały mi też pieczone borówki :)
Przepis:
ugotowana kasza jaglana - ok. 1 szklanki
mleczko kokosowe - 3/4 - 1 szklanki*
ulubione dodatki
Wieczorem ugotowałam kaszę jaglaną (tutaj podawałam mój sposób gotowania) z nerkowcami. Rano do garnka dolałam mleczka kokosowego i owoców, przełożyłam do żaroodpornego naczynia i zapiekałam przez ok.20 minut (jeśli chcecie uzyskać efekt 'chrupiący wierzch' pieczcie trochę dłużej, jakieś 28 minut ;).
*dolewałam na oko, zależy czy chcecie, żeby całe mleczko się wchłonęło, czy żeby trochę zostało po wyjęciu kaszy z piekarnika
cooked millet - about 1 cup
coconut milk - 3/4 - 1 cup*
favourite additions
In the evening, I cooked millet (here is my formula for cooking millet) with cashews. In the morning, I added coconut milk and fruits, put it in the ramekin and baked for about 20 minutes (if you want to get a crispy top go on with baking 8 minutes more ;)
*it depends if you want the milk to soak up completely or not
Angielski na dziś:
inside out - na lewą stronę
You've that jumper inside out.
Śniadanie bierze udział w akcjach:
Bardzo fajny pomysł, cudnie wygląda <3
OdpowiedzUsuńnerkowe i owoce - już ją uwielbiam ! <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten przypieczony wierzch :3
OdpowiedzUsuńDzięki za udział w akcji.
OdpowiedzUsuńPoprzedni wpis zaakceptuję, kiedy pojawi się banerek we wpisie :)